Albert Einstein: Lexoni 15 Citatet E Tij Me Te Zgjedhura

Nga Dorjan
Shkruar ne 20 Apr 2012 ora 3:19pm

Albert Einstein nuk ka nevoje për prezantimin.Me rastin e vertetimit të saktesisë së teorise së tij nga ana e shkencetareve britanike ne lidhjme me shpejtësine e universit ne zgjerim, ne po ju paraqitim 15 nga gjerat me te rendesishme qe ai ka thene, mendja me e madhe e shekullit te 20-te.

1. Ai qe nuk ka bere kurre gabim,nuk ka provuar kurre dicka te re.
2. Njerzit e zgjuar zgjidhin problemet.Gjenite i parashikojne.
3. Nje problem i percaktuar mire eshte zgjidhur afer 50%
4. Kush eshte i pakujdesshem me te verteten te ceshjet e vogla,nuk mund te jete besnik te ceshtjet e medha.
5. Forca gjithone terheq njerzit me moral te ulet!
6. Cdokush eshte gjeni,por nese gjykon nje peshk nga aftesia e tij te ngjitet ne nje peme,do kaloje jeten e tij duke besuar se eshte budalla.
7. Realiteti eshte thjesht nje iluzion,madje dhe shume kembengules.
8. Kurre nuk mendoj te ardhmen.Ajo vjen shume shpejt.
9. Dua te di mendimet e zotit.Te tjerat jane hollesira.
10. Vetem 2 gjera jane te pafundme Universi dhe baudallalleku njerezor,edhe pse rreth Universit nuk jam i sigurte.
11. Meso nga e kaluara,jeto te tashmen, shpreso per te ardhmen.
12. Imagjinata eshte me e rendesishme sesa dituria.
13. Nuk e di me cfare arme do behet lufta e 3-te boterore,por di qe e 4-ta do behet me gure dhe shkopinj.
14. Bota eshte e rrezikshme,jo per shkak te atyre qe bejne keq,por per shkak te atyre qe shikojne dhe nuk bejne asgje.
15. Ai qe nuk ka mendime respekti per autoritetin eshte armiku me i madh i se vertetes.