Asteroidi DA14 mund te godase Token ne Shkurt 2013

Nga Dorjan
Shkruar ne 07 Apr 2012 ora 7:57pm

Duhet evituar një apokalips të ri, i cili këtë herë ka gjasa të ndodh në shkurt të 2013-ës, na paralajmërojnë shkencëtarët e NASA-s dhe propozojnë përballimin e asteroidit (2012 DA14) i cili kërcënon Tokën me “armë” të mëdha. E keqja në këtë rast është se koha për të zhvilluar një sistem të sofistikuar armatimi ka kaluar, kështu që nuk mundemi të ndërtojmë një anije kozmike e cila të mbartë një armë e cila do ta shkatërronte këtë asteroid.
NASA vërteton asteroidin 60 metërsh (197 këmbë), që u zbulua nga Spanjollët stargazers në shkurt, si dhe ky asteroid ka shumë shanse të përplaset me Tokën pas njëmbëdhjetë muajsh.
Data më e mundshme e përplasjes të “këtij “shkëmbi” me tokën është llogaritur 15 shkurti i 2013-ës, kur distanca midis tokës dhe këtij asteroidi me orbitë të çrregullt, do të jetë 27 mijë kilometra (16.700 milje).