Çfarë e shkakton errësimin e dhëmbëve?

Nga Dorjan
Shkruar ne 13 Apr 2012 ora 3:12pm

Marrja e sasive të tepërta të fluorit gjatë formimit të dhëmbëve, marrja e medikamenteve (tetraciklinave) gjatë shtatzënësisë ose gjatë viteve të para të jetës, shkaktojnë ngjyrosjen e dhëmbëve.

Errësimi i dhëmbëve mund të ndodh gjatë apo edhe pas formimit të dhëmbëve. Konsumimi i kafesë, i çajit, i cola-s, i verës së kuqe, i duhanit etj, me kalimin e moshës, po ashtu kanë tendencë për ngjyrosje të dhëmbëve.

Errësimin e dhëmbëve mund ta shkaktojë edhe trauma e dhëmbit, mbushjet e vjetra me amalgamë, si dhe disa materiale që aplikohen në kanal të rrënjës gjatë procedurave të shërimit, etj.