Femija me kembe si te elefantit

Nga Dinejda
Shkruar ne 18 May 2012 ora 5:43pm

Vincent Oketch eshte nje femije qe jeton ne Ugande dhe vuan nga nje semundje shume e rralle. Per shkak te semundjes kembet e tij jane shume te medha, pothuajse si te nje elefanti, ne fakt.

Qe kur ishte 18 muajsh, tregon babai, kembet e tij filluan te rriteshin ne menyre drastike. Femija tani eshte 10 vjec dhe e vetmja menyre per t’I shpetuar jeten, do te ishte qe t’ia presin kembet.

Isaac Osire, doktori qe drejton nje organizate te quajtur EDYAC, I ka bere nje apel mjekeve eksperte britanike, derisa te nderhyne per te ndihmuar dhe shpetuar Vincent.