Gruaja shtatzënë qëndron 75 ditë me kokë poshtë.

Nga Dinejda
Shkruar ne 13 Mar 2012 ora 5:36pm

Nje grua ne Poloni ka qendruar per 3 muaj me koke poshte, per te shpetuar jetet e dy foshnjeve binjak ne barkun e saj.

Mjeket ja sugjeruan pozicionin e pazakonshem pasi i pari nga 3 femijet e saj u lund para kohe dhe humbi jeten. Duke e pozicionuar ate me koke poshte ata ishin ne gjendje te ndihmonin dy foshnjet e tjere per te mbijetuar. “Une u gezova jasht mase kur me thane se pozicioni mund te ndihmoje per te shpetuar jetet e foshnjeve dhe per tju dhene atyre nje shans qe te vijne ne jete,” tha ajo. Fatmiresisht teknika rezultoi e sukseshme dhe dy femijet Iga dhe Ignacy linden pas 32 javesh.

Joanna Krzysztonek, perfundimisht lindi nje vajze Iga, dhe nje djale Ignacy. Dy muaj me vone me 15 Shkurt, nje klinike ne qytetin jug perendimor polak Wroclaw, tha se ideja e shtrirjes koke poshte gjate muajve te fundit te lindjes nuk e kishte shqetesuar aspak ate.