Historianet greke: Arvanitasit kane ndihmuar formimin e Greqise

U desh qe te nderhynin shoqatat e ndryshme shqiptare neper bote dhe qeveri e SHBA-se per te publikuar kete dokumentar i cili eshte mbajtur i fshehur per vite me radhe nga Greqia. Ky dokumentar i realizuar vite me pare, me se fundi eshte bere publik. Ne te flitet per arvanitasit qe jetonin ne Greqi ne periudhen e Perandorise Turke, dhe qe eshte çensuruar vazhdimisht nga shteti grek, duke heshtur mbi rendesine e krijimit te shtetit grek nga shqiptaret. Historianet greke pranojne hapur edhe nje nga faktet e tjera qe dime shume mire: adoptimin e fustanelles shqiptare ne veshjen zyrtare te rojes presidenciale greke, qe sherben si nje shenje dallimi dhe terheqje turistike per miliona vizitore nga e gjithe bota, duke tjetersuar historine ne favor te asaj greke.

Cfare mendoni per kete video?