Juliana rrefen te pathenat per X-Factor

Nga Dorjan
Shkruar ne 04 Apr 2012 ora 7:38pm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Me një look të ri dhe më energjike se kurrë, Juliana Pasha na ka bërë të gjithëve për vete, teksa është shfaqur si një gjykatëse e denjë në show-n e talenteve “X Factor Albania”. Si po e përjeton Juljana “X Factor”-in?

Eksperienca e “X Factor”-it deri më tani ka rezultuar mjaft pozitive dhe e veçantë. Jam duke kaluar një periudhë mjaft të ngarkuar, por edhe të bukur njëkohësisht.
Fakti që ende i kam në garë të katërta vajzat e kategorisë sime më lumturon shumë, pasi tregon se puna jonë po shpërblehet nga publiku.
Cilat ishin pritshmëritë tuaja për këtë eksperiencë? Çfarë menduat kur morët ftesën për të qenë pjesë e jurisë?
E kam parë si një eksperience që do të më ishte e vlefshme në karrierën time, si një mundësi për të pasur në ‘CV’-në time artistike diçka ndryshe nga kënga.
Unë personalisht jam munduar të jem pjesë e disa aktiviteteve të ndryshme, që nuk kanë të bëjnë vetëm me këngën, por kanë të bëjnë me artin në përgjithësi. Mendoj se artisti duhet të jetë i gatshëm gjithmonë për eksperienca të reja.
Sa e lidhur jeni me konkurrentet e grupit tuaj?
Jam shumë e lidhur me vajzat! Tashmë janë bërë një pjesë e pandarë jo vetëm e imja, por edhe e familjes sime.
Ju ndodh që të ëndërroni për të ardhmen e tyre në muzikë? E ndjeni peshën e përgjegjësisë te vetja?
Unë do mundohem që të jem mbështetje për to në të ardhmen e tyre më të gjitha mundësitë e mia.
Mendoni që njëra prej vajzave të grupit tuaj do jetë ‘faktori x’ i Shqipërisë?
Mendoj se kam një grup ku duken shumë qartë talentet dhe karakteret e veçantë që kërkohen sot në muzikë, ndaj shpresoj se një nga vajzat e mia mund të jetë fituesja e “X Factor”.
Kush do e fitojë “X Factor”?
Më i miri, më i veçanti, ai/ajo që publiku do ta dojë deri në fund.
Keni filluar ta ndjeni konkurrencën me grupet e tjera?
Sigurisht që ka konkurrencë mjaft të fortë, pasi talentet nuk mungojnë dhe janë të vërtetë, realë nga fillimi deri në fund.
Po midis kolegëve të jurisë ka konkurrencë?
Unë bashkë me kolegët e mi jemi munduar çdo ditë t’u japim konkurrentëve gjithçka nga vetja, duke filluar që nga eksperienca jonë e deri tek teknikat e të kënduarit, që shumë këngëtarë profesionistë në Shqipëri ende nuk i njohin. Puna jonë fillon në të mësuarin e konkurrentëve e deri tek mbrojtja e tyre.
Ju ka ndodhur që dikush nga kolegët t’iu bëjë me nerva me komentet që ka bërë kundrejt njërës prej vajzave të grupit tuaj?
Së pari, kemi të bëjmë me një show gjigant, ku replikat janë të domosdoshme dhe të arsyetuara mirë. Së dyti, paneli i jurisë përbëhet nga artistë që jo vetëm e njohin muzikën, por edhe kanë eksperienca të ndryshme gjithsecili, ndaj mendimi i tyre është i vlefshëm në çdo rast.
Ka ndodhur ndonjë konflikt midis jush? Ka gjasa të ndodhë?
Jo, aspak, dhe nuk besoj se do të ndodhë në asnjë moment.
Ju ka mbetur ndonjë peng për sa i përket përzgjedhjeve? Jeni penduar për ndonjë konkurrent, që nuk e morët me vete?
Jam e bindur se kam bërë përzgjedhjet e duhura edhe pse për mua ka qenë tepër e vështirë, pasi kategoria e vajzave ka qenë ndër kategoritë me më shumë talente dhe më e vështira.
Nuk është hera e parë që ju jeni pjesë e një jurie të rëndësishme. Kujtojmë këtu “detyrën” që kishit në edicionin e tetë të “Top Fest”. Ju pëlqen ky rol? Është më shumë i vështirë, apo i bukur?
Absolutisht që është një rol që ka një përgjegjësi të madhe. Është sa e vështirë aq edhe e bukur të jesh pjesë e një jurie, por në “X Factor” është shumë më tepër se vetëm një juri që duhet të përzgjedhë fituesin e një festivali. Secili nga ne ka krijuar një lidhje të veçantë me çdo konkurrent dhe përpara se të jemi konkurrentë dhe juri, ne të gjithë bashkë jemi një familje e madhe.