Kina krijon makinen qe ecen ne uje akull e rruge!

Nga Dorjan
Shkruar ne 18 Mar 2012 ora 2:41pm

Një krijues kinez ka gjetur mënyrën për të shpikur një makinë e cila arrin të ecë në tokë, akull, ujë dhe rërë. Automjeti që i përshtatet të gjitha terreneve arrin deri në shpejtësinë maksimale 62 milje në orë dhe mund të lëvizë me përshtatje nga një sipërfaqe tek tjetra.

 

 

 

Dizenjuesi Yuhan Zhang e krijoi makinën spektakolare të quajtur “Volkswagen Aqua” për një kompeticion të sponsorizuar nga një fabrikë gjermane e makinave. Makina mund të funksionojë me hidrogjen dhe se nuk do të lëshojë aspak dioksid karboni.