Lejet e ndërtimit, Berisha: Hoqëm procedurat burokratike të Ramës

Nga Dorjan
Shkruar ne 21 Mar 2012 ora 2:56pm

TIRANE- Kryeministri Sali Berisha në mbledhjen e sotme të këshillit të ministrave deklaroi se qeveria që ai drejton do të bëjë dhe ka bërë gjithcka për përmirësimin e klimës së biznesit.

Sipas tij ngritja e Task Force, uli ndjeshëm procedurat për biznesin, megjithatë sic tha ai, duhet vendosur një standart maksimal për përmirësimin e klimës së biznesit. Ai tha se edhe Zelanda e Re është një hap para Shqipërisë, prandaj këshilloi, “të shohim ku fle burokracia”.

Kryeministri u ndal të theksojë se është përmirësuar edhe procesi i marrjes së lejeve të ndërtimit. Nga 399 ditë tash duhen vetëm 35 ditë për të marrë një leje ndërtimi, sic tha ai dhe për këtë vendosën shqiptarët në 8 Maj.
“Kryetari i Bashkisë i kishte shndërruar në procesin më labirintik dhe të paimagjinueshëm lejet e ndërtimit. Shqipëria ishte në vendin e 188 në botë me rreth 400 ditë për të marrë leje ndërtimi, por shqiptarët ia dhanë përgjigjen në 8 Maj”, tha Berisha.