Mirush Kabashi rrëfen “Apologjinë e Sokratit” në Francë

Nga Dorjan
Shkruar ne 04 Jun 2012 ora 4:49pm

Duartrokitjet e publikut dhe ovacionet zgjatën gjatë, duke përshëndetur performancën e Mirush Kabashit në monodramën “Apologjia e vërtetë e Sokratit”, e shfaqur në festivalin teatror “Pranvera e Europës”, në Lion të Francës.

Protagonisti Mirush Kabashi u shpreh pas shfaqjes se jo vetëm që shfaqja u prit me shumë duartrokitje e thirrje entuziaste, jo vetëm që mori pjesë për herë të parë në festivalin “Pranvera Europiane”, por dhe sepse për herë të parë spektatorët lionezë dëgjuan gjuhën shqipe. 

Premiera e shfaqjes “Apologjia e vërtetë e Sokratit”, me udhëheqës artistik Alfred Bualotin, i përket vitit 1997 dhe përveç qyteteve të vendit ajo është shfaqur të paktën në 15 vende të Evropës, si dhe në Kanada.

Në shtator të vitit 1997 Mirush Kabashi është nderuar me çmimin “Aktori më i mirë” i edicionit të 9-të të Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit në Kajro (Egjypt) si dhe ka fituar çmime të tjera në Ukrainë, Bullgari,