Ndalohet fluturimi i avionëve mbi këtë gropë.

Nga Dinejda
Shkruar ne 03 May 2012 ora 1:48pm

Mbi këtë gropë ndalohet fluturimi i avionëve dhe helikopterëve për shkak të aksidenteve që mund të shkaktohen nga rrjedhja e rrymave ajrore poshtë. Për të kuptuar më mirë madhësinë e gropës mjafton të shohim kamionin dhe minipërmasat e tij.

Ç’është e vërteta kamioni ka 16 rrota dhe është vetëm një nga kamionët gjigantë që punojnë në minierë porse edhe pse ai është aty, për ta shikuar duhet një lupë.

Në shumë vende të botës gjenden gropa të krijuara nga dora e njeriut apo efektet natyrore.

Gropa gjindet në minierën “Mir Elmas” në lindje të Siberisë, e cila është 525 metra e thellë dhe 1200 metra e gjerë.