Pamje e Mrekullueshme e Pleiadeve

Nga Dorjan
Shkruar ne 23 Apr 2012 ora 5:01pm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imazhi i mesiperm i perket grupit yjor Pleiadet ose sic njihet ndryshe Shtate Motrat.
Kjo foto eshte realizuar nga Spitzer Space Telescope.

Eshte nje nga fotot me te bukura te realizuara ndaj ketij grupi yjesh
qe ndodhet 400 milion vjete drite larg Tokes ne drejtim te
konstelacionit te Demit.
Ky grup eshte formuar vetem 100 milion vjete me pare dhe ne raport me
vjetersine e diellit tone eshte thjesht nje bebe ne pelena.

Qe ne lashtesi ky grupim eshte njohur me emrin Shtate Motrat ose
Pleiadet dhe ne mitologji yjeve i jane vene keto emra: Alcyone,
Electra, Maia, Merope, Taygeta, Celaeno and Asterope.