Shfaqje me 8000 skulptura të Budës

Nga Dorjan
Shkruar ne 13 May 2012 ora 3:10pm

Budizmi është një traditë shpirtërore që fokusohet në zhvillimin personal shpirtëror dhe arritjen e një depërtimi të thellë në natyrën e vërtetë të jetës.

Budizmi mëson se gjithë jetën është i ndërlidhur, kështu që mëshira është e natyrshme dhe e rëndësishme.

Aktualisht janë rreth 400million pasues të budizmit në mbarë botën

8,000 skulptura Buda, të gjitha të gdhendura me dru xinxife, u vendosën në një shfaqje në Zhengzhou, Kinë, para se të shkonin në vendin e shenjtë të Budës.

Budizmi është ndjekur gjerësisht në Kinë dhe luan një rol të madh në mendimet e popullit të saj nga estetikë dhe politikanë për filozofi dhe mjekësi