Shpiket makineria e pare qe shet marijuane me karte krediti ose cash.

Nga Dinejda
Shkruar ne 25 Apr 2012 ora 8:09pm

Mbeshtetesit e marijuanes jane rritur ne numer kohet e fundit ne Kaliforni me kauzen per te lejuar me ligj perdorimin e saj. Por nje shoqeri qe ndodhet ne jug te Kalifornise, Dispense Labs, ka gjetur nje zgjidhje: nje makineri automatike qe shet kanabis.

Nje nder elementet kyc te kesaj makinerie eshte se marijuana shperndahet nga dicka automatike e jo nga nje person fizik (spacator), qe mund te arrestohet. Dispense Labs, me kete propozim ka deklaruar se: “vendosja e kesaj makinerie mund te zgjidhe shume probleme me autoritetet, politiken dhe shoqerine”. Shoqeria ka shume pak qe ka instaluar makinat e para qe mund te permbajne rreth 2000 dollare kanabis ne muaj.

Makineria funksionon vetem me nje kod PIN, i leshuar vetem nga doktoret per ata qe kane nevoje e ne kete menyre ndalohet shfrytezimi i saj nga femijet e vegjel apo personat e varur prej saj. Makinerite punojne me leke cash ose karte krediti e tashme jane ne funksion 24 ne 24 si nje automat banke.