Thenie te spikatura per miqesine

Nga Dorjan
Shkruar ne 22 Apr 2012 ora 4:43pm

 

 

 

 

 

 

 

 

Fatkeqesite tregojne kush jane shoke te vertete.
Aristoteli (384 BC – 322 BC), Eudemian Ethics

Pa shoqeri askush s’do deshironte te jetoje, edhe po te kishte gjitha te mirat tjera.
Aristoteli (384 BC – 322 BC), Nichomachean Ethics

Nje mik i mire mund t’ua thote per nje minute ne fytyre te gjitha problemet qe ju keni. Mbase s’do ju duket aq mik i mire pasi t’ua kete thene te gjitha.
Arthur Brisbane, “The Book of Today”

Te mos kesh shoket te pabarabarte me veten.
Confucius (551 BC – 479 BC), The Confucian Analects

Mos u mbro me gardh – mbaj shoqerine perreth.
Proverb Ceke

Mund te besh me shume miq per dy muaj nese shpreh interesim per njerezit e tjere se sa mund te besh per dy vjet duke u munduar t’i besh tjeret te interesohen per veten tende.
Dale Carnegie

Mos u mundo asnjehere te arsyetohesh – miqte e vertet nuk kane nevoje te degjojne arsyetimet ndersa armiqte s’do te degjojne sidoqofte.
Elbert Hubbard (1856 – 1915)

Nese nuk i kupton karakterin nje njeriu – shiko miqte e tij.
Proverbe japoneze.

Ne mireqenie miqte tane na njohin neve; ne mjerrim i njohim ne ata.
John Churton Collins

Fatkeqesia te tregon se kush jane miqte tuaj te vertete.
Lois McMaster Bujold

Dua gjithmone te di cdogje mbi miqte e mi te ri dhe asgje mbi ata te vjetrit.
Oscar Wilde (1854 – 1900)

Miqte kane te gjitha gjerat e perbashketa.
Platoni (427 BC – 347 BC), Dialogues, Phaedrus

Mireqenia krijon miq – fatkeqesite i vene ne prove.
Publilius Syrus (~100 BC)

Miqte mund te vijne dhe te ikin – por armiqte grumbullohen gjithnje e me shume.
Thomas Jones (1892 – 1969)

Mos ec pas meje, une s’udheheq dot. Mos ec para meje, se mbase s’te ndjek. Ec prane meje dhe te behemi miq.
I panjohur (mendohet te jete thene nga Albert Camus)