Tri Versionet E Windows 8

Nga Dorjan
Shkruar ne 17 Apr 2012 ora 5:10pm

Microsoft në blogun zyrtar publikoi detajet rreth versioneve tëWindows 8. Në kundërshtim me informatat e mëhershme që kishin “rrjedhur” në të cilat përmendeshin më shumë versione, Tetëshja do të jetë në dispozicion në krejtësisht tri versione.
Dy versione do ti dedikohen kompjuterëve të bazuar në arkitekturën x86, ndërsa bëhet fjalë për një Windows 8 “të zakonshëm”, dheversionin Windows 8 Pro. Versioni Pro në krahasim me atë standard do të sjell funksionet që i dedikohen shfrytëzuesve të avancuar dhe atyre afarist siç janë enkriptimi BitLocker, përkrahja për virtualizim, domenet, group policy dhe remote desktop (host). Windows Media Center do të jetë në dispozicion si përditësim i versionit Pro.

Kompjuterët e bazuar në ARM do të kenë një version të veçantë. Emri i këtij versioni do të jetëWindows RT, ndërsa edhe pse aplikacionet klasike x86 nuk do të mund të ekzekutohen në të,Windows RT do të ketë pjesën më të madhe të funksioneve të Windowsit “të vërtetë” dhe do të shitet me Office 15. Siç dihet nga më herët, Windows për ARM nuk do të mund të blihet në treg, por do të shitet kryesisht me kompjuterët e rinj.